Drága nagymamám nagy kedvence volt <3 De sokat készítette, főleg fasírthoz! Azzal nagyon jól passzolt és nagyon szerettük. És szeretjük a mai napig is. De bármilyen sült hússal tökéletes. Semmi ördöngösség nincs az elkészítésében.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
víz, ecet, só, cukor
lilahagyma
A héjas burgonyát alaposan megmossuk, megfőzzük. Leszűrjük róla a vizet és hagyjuk kikűlni. Ez egy hosszabb folyamat.
Elkészítjük a levet. Kb. egy liter vízhez ízlés szerint adunk ecetet, cukrot. Mintha uborkasaláta levét készítenénk.
A hagymát tisztítjuk, felszeleteljük és lesózzuk.
A kihűlt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, megsózzuk majd a lébe tesszük. Hozzáadjuk a lila hagymát és lefedve hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése