Nyomtatás

2017. szeptember 27., szerda

Puncsos kekszek

Hozzávalók a tésztához:

22,5 dkg liszt
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg holland kakaópor
12,5 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1 egész tojás
csipet só

A tojást a margarinnal, porcukorral habosra keverjük. A száraz anyagokat is elvegyítjük és a masszához adjuk.
Nyújtjuk, formázzuk és 160 fokon 7-8 perc alatt megsütjük.
Ne legyen kemény, inkább puha. Ahogy hűl úgy keményedik is a tésztánk.

Krém:

5 dkg margarin
4 evőkanál folyékony tejszín
1 cs. hidegen keverhető puncsos pudingpor
1 evőkanál rum
15 dkg porcukor

A margarint habosra keverjük a porcukorral, pudinggal rummal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.

A kekszeket megtöltjük a krémmel.

Mivel karácsony közeledik így az ünnephez illő mintával díszítettem a kekszeket. A nyers tésztába óvatosan belenyomtam a kiszúró formákat. Így lettek a minták.Igen mutatós és nagyon finom.

A Receptet a Tücsökbogár oldalán láttam, mint puncsos keksz szendvics.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...