Nyomtatás

2017. szeptember 26., kedd

Hagymalekvár

Már régóta nézegetem, hallottam róla, most nekiláttam. nem mertem csak egy kis adagot készíteni, hátha nem nyeri el a tetszésünket. De lesz még folytatás. Isteni finom, ajánlom mindenkinek! Azt mondják sültekhez, pástétomokhoz, sajtokhoz kitűnő kiegészítő. Kicsit szaporátlan, de pótolom ha elfogyott.

Hozzávalók:

1/2 kg lilahagyma
1-2 evőkanál olíva olaj
1/2 teáskanál só
5 dkg barnacukor
1/2 dl balzsamecet

A hagymát tisztítjuk, szeleteljük. Az olajat felmelegítjük, rádobjuk a hagymát és közepes lángon szép barnára pirítjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, sót és kb. 10 percig pároljuk. A cukor felolvad és karamellizálódik. Beleöntjük a balzsamecetet, jó elkeverjük és egy-két percig főzzük.

Mondanám, hogy szedjük üvegbe, de ezt a mennyiséget nem igen lehet :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...