Nyomtatás

2017. szeptember 11., hétfő

Kókuszkocka fehér csokival

Ki ne ismerné, szeretné a csodás kókusz kockát? :) Íme egy másik verzió, amikor a tészta kakaós,a máz fehér csokiból készült, amit a csodás kókuszreszelékbe forgatunk! Már régen rátaláltam erre a receptre macikonyha oldalán. Most sort kerítettem az elkészítésére. Annyit a tapasztalatokról, hogy nem volt megfelelő méretű tepsim, csak 21 x 21 cm-es, így a tésztám egy kicsit felpúposodott, de ezt korrigáltam. Levágtam a tetejét és megettük lekvárral :D
Nagyon finom sütemény, ajánlom mindenkinek! A fehér csokiért személy szerint nem rajongok, mert nagyon édes. De ezt  a kakaós tészta kompenzálja. Ha haza megyek ez lesz az első, amit elkészítek a gyermekeimnek.


Hozzávalók a tésztához:

22 dkg liszt
14 dkg cukor
3 evőkanál kakaópor
2 teáskanál sütőpor
3 egész tojás
vanília
1 dl tej
1 dl étolaj

Máz:

40 dkg fehércsoki
1,5 dl tejszín
kb. 20 dkg kókuszreszelék

Sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojások fehérjéből habot készítünk.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejet, az olajat, összedolgozzuk.
A lisztbe elkeverjük a kakaóport, sütőport.  Ezt is hozzáadjuk a masszánkhoz, majd finoman elvegyítjük benne a tojások habját. Papírral bélelt tepsibe öntjük és az előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra borítjuk, kihűtjük.
Amíg hűl a tésztánk elkészítjük a mázat. A tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!!!), az apróra tördelt fehér csokoládét beletesszük, simára keverjük. Hűlni hagyjuk.
A felvágott tésztát a már kihűlt, de még folyékony mázba forgatjuk, kókuszreszelékbe meghempergetjük. Tálra téve hűtőben hagyjuk egy kicsit pihenni, dermedni.







Eredeti recept: http://macikonyha.blogspot.hu/2010/04/kokuszos-kocka.html?m=1

A mázba nem tettem rumot, mert nem volt kéznél, de az eredeti recept ír. Biztos nagyon finom úgy is. A tepsi mérete pedig 23 x 23 cm-es, ez szintén az eredeti recept alapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...