Nyomtatás

2015. szeptember 20., vasárnap

Mézes krémes

Ez is a kedvencünk! Nagymamám receptje, karácsonykor mindig megsütöm, aztán még jó néhányszor :) Nagyon szeretem a mézes alapú süteményeket, sok félét készítettem már. Külön albumba rakom őket. Amikor a férjemmel összekerültünk és megsütöttem az első mézes krémesemet azt mondta, hogy ő bizony nem szereti. Kiderült csak nézni :) Nem győzte enni és ez a mai napig így van. Ez egy annyira tökéletes recept, nem kell másnapig várni míg megpuhul, hanem pár óra múlva már szelhető is. Legalábbis nekem mindig így sikerült.

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg cukor
6 dkg margarin
5 evőkanál méz
2 egész tojás
1 tojássárgája
1,5 kávéskanál szódabikarbóna
52 dkg liszt.

Fazékba tesszük a margarint, felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, cukrot. Folyamatosan kevergetjük. Hozzáadjuk az előzőleg kikevert tojásokat majd a szódabikarbónát. Ettől jó habos lesz a masszánk. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a lisztet. Deszkán átgyúrjuk a tésztát, de vigyázzunk, mert meleg! Négy részre osztjuk és megsütjük a lapokat. Ez a mennyiség nagy tepsi méretéhez elegendő.
Tepsi méret: 30 x 35 cm

Krém:

1,5 liter tej
5 csomag vaníliás puding
cukor ízlés szerint ( kb. 25 dkg )
1,5 csomag margarin

A tejből elveszünk kb. 3 dl, amiben elkeverjük a pudingport. A többit felforraljuk, elkeverjük benne a cukrot, majd megfőzzük a pudingot.
Ha kihűlt hozzáadjuk a habosított margarint. Megtöltjük a lapokat és jól kihűtjük. Ízlés szerint bevonhatjuk csokival vagy csak leporcukrozzuk.

Készült más kivitelben is. Lapok sárgabarack lekvárral megkenve és kakaópor van a krém egy részében. 
Mézes krémes



2 megjegyzés:

  1. Köszönöm a receptet, karácsonykor meg fogom sütni, aztán lehet, még előtte próbaképpen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem nálatok is sikeres lesz. Az első alkalommal amikor megsütöttem (van vagy 25 éve) azt mondta a férjem, hogy ő nem szereti a mézest. Nos, nem győzte falni :D

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...