Nyomtatás

2015. augusztus 23., vasárnap

Vajas csiga, ahogy a nagymamán nevezte



Egyenesen imádás van! Bármikor, bárhol, bármennyit, reggelire, ebédre, vacsorára :D
Nagyon sokszor készítette a nagymamám gyerekkoromban és én így hoztam tovább magammal. Sokat sütöm a család nagy örömére. Nem tudják megunni, de ez nekem jó!
Sokan darázsfészeknek ismerik, nevezik. Nálunk megmaradt a vajas csiga.


Hozzávalók:

50 dkg liszt
8 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
7 dkg  vaj
csipet só
3 dl langyos tej
1 tojássárgája.

Krém:

15 dkg vaj
ízlés szerint cukor

Tetejére langyos vaníliás tej kb. 2 dl

Kevés langyos , cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Közben a vajat kihabosítjuk a cukorral.

A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a cukros vajjal,  feltekerjük, felvágjuk kb. 12 darabra. A csigákat tepsibe tesszük, kelesztjük, majd 200 fokos sütőbe tesszük. Ha már kezd színe lenni meglocsoljuk őket langyos, vaníliás tejjel és készre sütjük.

Aki szereti tehet bele mazsolát is. A csigák között lehet vékonyan olajozni a tésztát, hogy szét lehessen szedni őket ha megsültek, kihűltek.

Vajas csiga



2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...