Tészta:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor,
5 dkg margarin
1/2 csomag sütőpor
2 egész tojás
1 dl tej
Összedolgozzuk a hozzávalókat és 6 lapot sütünk. Nem kell nagyon sütni, ne legyen színe a tésztának, mert akkor eltörik és meg se puhul!
Krém:
7,5 dl tej
10 dkg liszt
3 evőkanál kakaó
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
A lisztbe elvegyítjük a kakaóport, majd a tejjel simára keverjük és sűrűre főzzük.
Ha kihűlt hozzáadunk 25 dkg porcukor és 25 dkg margarin keverékét.
megtöltjük a lapokat, tetejét bevonjuk csokival.
Másnap szeleteljük.
Dobos szelet |
Ez nagyon finom süti,én is így hívom,a nagyikám receptje.tőle örököltem.
VálaszTörlésIgen Rozika! Nagyon finom süti :)
TörlésKedves Rita! Hálás köszönet a receptért. Gyermekkorom kedvence volt, a szomszéd néni sütötte nekem mindig. Már több mint 30 éve nincs velünk. Anyukámnak még halála előtt megtanította, de ő nagyon ritkán csinálta, mert szerinte nagyon munkás egy sütemény. Sajnos Ő is már 16 éve nincs velem. Kb. 20 éve ettem utoljára, és nem régiben annyira megkívántam, így rákerestem az interneten, hogy van-e aki egyáltalán ismeri a hamis dobost. Szerencsére rátaláltam a receptjére, és egyedül álló férfiként 54 évesen úgy döntöttem elkészítem. Nem volt egyszerű dolgom, de ez volt életem első igazi süteménye, ami sikerült is. Én csak annyit változtattam a recepten - mivel tejfehérje allergiám van -, hogy növényi tejet használtam. Alpro Zabtejjel készítettem, rendes tej helyett. Azóta már kétszer csináltam, vittem a munkahelyemre is, és a kollégáim is imádják, állandóan kérdezik mikor csinálok már újra nekik is. Még egyszer nagy-nagy köszönet a receptért.
VálaszTörlés