2015. augusztus 31., hétfő

Fekete rózsa

Igazán mutatós, különleges sütemény. Ritkán készítem el, nem mindenki szereti a mákot a családban. De ha többen összejövünk, akkor asztalra kerül, vagy ünnepek alkalmával. Lehet macerásnak tűnik az elkészítése, de megéri!

Hozzávalók a tésztához:

60 dkg liszt
10 dkg margarin
30 dkg porcukor
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
2 dl tej

A hozzávalókat összegyúrjuk és 6 részre osztjuk.
Két lapot sütőlapon akkorára sütünk mint amiben majd a rudakat sütjük.
Kinyújtjuk a többi tésztát is, és megkenjük a szintén 4 részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:.

20 dkg darált mák
25 dkg porcukor
20 dkg liszt amiben elkeverünk 1 sütőport
10 dkg olvasztott margarin
2 dl langyos tej
2-3 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Ezeket jól összedolgozva rákenjük a lapokra, és feltekerjük mint a bejglit, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a 4 rudat, előmelegített sütőben közepes tűzön 25-30 percig sütjük, amíg kezd barnulni. Össze fognak nőni, de nem kell szétszedni őket.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát hogy minél több legyen rajta a tekerés.

Krém hozzávalói:

1 l tej
3 csomag vaníliás puding
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A tejben felfőzzük a pudingot, kihűtjük. A puha margarint habosra keverjük a porcukorral és a pudinghoz keverjük és a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.

Összeállítás:

1. Egy lapot leteszünk ..
2. A krém felét rákenjük..
3.A kihűlt,egybesült rudakat rátesszük
4. A krém másik felét rákenjük a rudakra..
5. A második lapot rárakjuk a krémre..

Csokival bevonjuk a tetejét és pár óra múlva szeleteljük.

Tepsi méret: 30x25 cm

Fekete rózsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...