Nyomtatás

2015. augusztus 25., kedd

Almával töltött csirkemell



Szerintem egyszerű, könnyű étel, mind ízben mind munkaidőben. Különleges is, nem a megszokott. Persze csak azoknak, akik szeretik a hús és gyümölcs párosítását.

Almával töltött csirkemell

Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű csirkemell
4-5 alma
4-5 evőkanálnyi főtt rizs
só, bors, fahéj, méz, őrölt gyömbér
1 egész tojás
szeletelt bacon
vaníliás pudingpor

Az almát tisztítjuk,apróra kockázzuk majd edénybe tesszük és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje. Mézzel, fahéjjal ízesítjük és pár percig főzzük, hűtjük.
A húsra zsebet vágunk, sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt alma felét lecsöpögtetjük, a rizzsel összekeverjük. Ízesítjük őrölt gyömbérrel, borssal, beletesszük az egész tojást is. Ezt a tölteléket a húsba tesszük, hústűvel összefogjuk. Baconnal körbetekerjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba tesszük.Letakarjuk fóliával és fél órára 180 fokos sütőbe tesszük. Ha letelt az idő levesszük a fóliát majd megpirítjuk.

A maradék almának a levét kevés vaníliás pudinggal besűrítjük. ( nálam ez egy evőkanálnyi volt, de miután besűrűsödött egy kevés vízzel még lazítottam ) Ezt az almaszószt még fahéjjal lehet ízesíteni.

Tetszőleges körettel tálaljuk.

Almával töltött csirkemell



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...