2015. augusztus 24., hétfő

Kefíres kiflik

Ez egy csodálatos, könnyen elkészíthető sós sütemény. Kicsit fura azt mondani egy sós tésztára, hogy süti :) Na de mindegy is! Szóval nagyon sokszor elkészítettem már, a NoSaltyn és a faceebook oldalamon is óriási sikert aratott. Készítettem már édes változatban is, akkor természetesen a sót hanyagolom a krémből és tetszés szerint édes finomsággal töltöm meg.


Kefires kiflik

Tészta:

70 dkg liszt
2 egész tojás
1 kispohár kefir
1 dl olaj
6 dkg cukor

1-1,5 dl langyos tej
5 dkg élesztő

Krém:

1 cs. margarin
3 dkg só

tetejére egy tojássárgája

Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos cukros tejben, majd tésztát dagasztunk, 4 részre osztjuk.
Kb. 30 cm-es átmérőjűre köröket készítünk. Kinyújtjuk a tésztákat, egyet megkenünk a habosított, sózott margarin felével, majd ráterítünk egy másik kinyújtott tésztát.
16 cikkre vágjuk, feltekerjük, tepsire tesszük. Ugyanígy elkészítjük a másik felét. Tojássárgájával lekenjük, kelesztjük és 200 fokon megsütjük.

Tetejére szórhatunk sajtot, köménymagot, szezámmagot.
Megtölthetjük sajttal, sonkával, baconnel is.

Kefíres kiflik

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...