Nyomtatás

2015. augusztus 22., szombat

Diós habos korongok

Ezeket a kis szépségeket egy ismerősömnél láttam meg anno. Rögtön megtetszettek, elkértem a receptet és máris sütöttem. Kis falatkák, szépek, édesek. Üresen is és töltve is nagyon finomak. Lagziba is megállja a helyét.

Hozzávalók:

• 25 dkg liszt
• 2 tojássárgája
• 4 dkg porcukor
• 1 kávéskanál sütőpor
• 12,5 dkg Rama margarin
• 3 teáskanál tejföl

diós hab:

• 2 tojás fehérje
• 12,5 dkg porcukor
• 12,5 dkg darált dió

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, papírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak.

Diós habos korongok


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...