2017. augusztus 25., péntek

Tepsis csirkecomb zöldségekkel

Jaj de jó, jaj de finom! :) A gyorsan elkészíthető étel. Kevés munka, kevés mosogatnivaló. Kell ennél több? És hogy még finom is!!! Külön köret sem kell hozzá, hisz együtt sülnek a hússal.




Hozzávalók:

egész vagy alsó vagy felső csirkecombok tetszőlegesen

fűszerek ízlésnek megfelelően grill vagy egyéb készen kapható keverékek (nálam: vegeta-só-bors-majoranna-fokhagymapor-őrölt kömény, pici pirospaprika majd ezeket összekeverem)

1 kilóra való burgonya
2 fej vöröshagyma
1-2 fej fokhagyma
2-2 szál répa - zöldség
2-2 paprika, paradicsom
1-2 cukkini (kicsik)

ízlés szerint fűszernövény (nálam rozmaring)

A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húsokat.

A zöldségeket tisztítjuk, kb. egyforma darabokra vágjuk.

A hőálló tálba vagy tepsibe tesszük, megszórjuk ízlés szerint sóval, borssal. Meglocsoljuk egy kis olajjal vagy zsírral. A csirkecombokat ráfektetjük, takarjuk tetővel/fóliával majd 200 fokos sütőbe
toljuk. Kb. egy óra múlva megnézzük megpuhult-e a hús és a zöldségek. Ha igen, levesszük a tetőt/fóliát és szép ropogósra sütjük a csirkecombokat.  A kész ételt megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemmel.

Nálam a fokhagyma félbe vágva került bele, de lehet gerezdekben is hozzáadni.
Vendégeknek is tökéletes, hisz előre is elkészíthető, majd frissen süthető étel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Print

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...