Nyomtatás

2017. augusztus 28., hétfő

Kávés korongok

Ez aztán a csuda finom apróság! :) Kis családom nincs oda a kávés sütikért. Viszont a testvéremnek nagyon ízlett, ketten ettük meg ezeket a finomságokat  anno :D
Az eredeti receptben citromos mázzal volt bevonva a süti teteje, de azt el nem tudtam képzelni a kávés krémmel. Így maradt a magad uram verzió, találomra készített mázzal.

Hozzávalók 

Tésztához:

40 dkg liszt
20 dkg fagyos margarin/vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tojássárgája
csipet só

Krémhez:

6 dkg margarin/vaj
1 dl tejszín
15 mokkáskanál instant kávépor
1 evőkanál őrölt kávé
2 evőkanál kávélikőr (nem baj ha egy kicsit megborul;)
10 dkg ét tortabevonó


Mázhoz:

főzött kávé
porcukor


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fél órát pihentetjük a hűtőben.

A krémhez felmelegítjük a tejszínt a margarinnal/vajjal, hozzáadjuk a kávékat, a likőrt, majd az olvasztott csokoládét. Jól kikeverjük és lehűtjük.

A lehűlt  tésztát átgyúrjuk, nyújtjuk, tetszőleges méretű korongokat szaggatunk. Papírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük. 

A krémmel megtöltjük a korongokat és befedjük egy másikkal.

Sajnos a mázhoz nem tudok konkrét számokat adni, találomra készítettem. A kávét sűrűre kevertem a porcukorral és bevontam a korongok tetejét. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...