Nyomtatás

2017. augusztus 28., hétfő

Mandulamag

Mandulamag a neve, ennek ellenére a tésztában dió van. Nem is tudom miért? :)
Szintén a lagzis sütik táborát gyarapítja ez az apróság. El lehet vele játszani, de itt is a végeredmény kárpótol minket a munkánkért. Szükségünk van diócska formákra, lehetőleg minél többre, hogy haladjunk a munkánkkal.

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
22 dkg porcukor
25 dkg Rama
25 dkg darált dió
1 ek kakaópor
1/2 citromhéj
2 ek rum
1/2 cs sütőpor

Krém:

3 egész tojás
25 dkg porcukor
20 dkg margarin/vaj
1 mandula aroma


A tésztához valókat összegyúrjuk, apró golyókat készítünk amit belenyomkodunk olajjal kikent barackmag formába. Előmelegített 180-200 fokos sütőben megsütjük. Vigyázz! Hamar sülnek!

Krémhez a 3 tojást és a 25 dkg porcukrot sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a 20 dkg kikevert margarinnal/vajjal majd 1 egész mandula aromával ízesítjük. Két-két magocskát a töltelékkel összeragasztunk.


Pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Aki szeretné porcukorba forgathatja.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...