2017. augusztus 28., hétfő

Csokis kekszek narancsos mascarpones krémmel

Na ez aztán az igen! Csoki-narancs, na meg a mascarpone! Kész ízorgia ;) 
Aki szereti a kardamomot azt is tehet a krémbe.


Tészta hozzávalói:

20 dkg étcsoki
5 dkg vaj/margarin
2 evőkanál kakaó
2 egész tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg liszt 
1 teáskanál sütőpor
csipet só

A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat, kakaóport és simára keverjük és kicsit hűlni hagyjuk.
A tojásokat a sóval, cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Óvatosan hozzáadjuk a lehűtött csokis masszánkat.
Nyomózsákba szedjük vagy kiskanál segítségével diónyi halmokat teszünk egy papírral bélelt tepsire. Előmelegített, 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk.

Krém:

25 dkg mascarpone
ízlés szerint porcukor ( 5-6 evőkanál )
1 narancs reszelt héja és kifacsart leve
őrölt kardamom (opcionális)

Ezeket összekeverjük és megtöltjük a kekszeket.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...