Nyomtatás

2017. augusztus 28., hétfő

Mézes mogyorós rudak

A történet úgy kezdődött, hogy karácsonyi ünnepség volt az oviban. Szülők hoztak sütiket és ez is köztük volt. Bár mondta az anyuka, hogy óvatosan egyem, mert beletörik a fogam :) Elkértem a receptet, kíváncsi voltam a sütire milyen, ha nincs túlsütve. Egyébként ízre nem volt rossz, csak nagyon kemény. Receptet megkaptam és következő évben elkészítettem karácsonyra. Nagyon finom lett, nagy sikere volt :) Tehát vigyázni kell a sütésnél, nem szabad kiszárítani, túlsütni.

Hozzávalók:

12,5 dkg méz
6 dkg barna cukor
5 dkg margarin/vaj
1 egész tojás
1 citrom reszelt héja
fél-fél teáskanál őrölt fahéj, szegfűszeg,kardamon
25 dkg liszt
fél cs. sütőpor
mogyoróbél
csoki bevonó

Mézet, cukrot, margarint/vajat felolvasztjuk, lehűtjük. Belekeverjük a tojást, citromhéját, fűszereket, a sütőporos lisztet. Jól összedolgozzuk majd hűtőben egy órát pihentetjük.
Pihenés után nyújtjuk, daraboljuk a tésztát vagy tetszőleges formára szaggatjuk. A rudakat megrakjuk mogyoróval, majd sütőpapíros tepsiben 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt csokival bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...