Nyomtatás

2017. szeptember 27., szerda

Mákos apróságok

Nagyon szeretem a mákot, legyen az guba, tészta, bejgli, bármilyen sütemény :) Ezek a kis finomságok is tökéletesek lettek. Lajos Mari receptje alapján készítettem őket. Karácsonyi asztalon ott a helyük. Mák rajongóknak kötelező elkészíteni!!!
Van az alaprecept és azt lehet különböző formában, módon variálni. A korongokhoz a saját készítésű vörösboros szilvalekvárt használtam, mennyei volt! De természetesen bármilyen lekvárral elkészíthető.

Hozzávalók:

33 dkg lágy margarin
14 dkg porcukor

1 narancs reszelt héja
1 tojás
40 dkg liszt
14 dkg darált mák
vanília (cukor vagy rúd)

A margarint habosra keverjük a porcukorral, sóval, vaníliával. Hozzáadjuk a narancshéját, tojást, mákot, lisztet. Becsomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap tetszés szerinti formákat készítünk, előmelegített, 180 fokos sütőben megsütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...