Nyomtatás

2017. szeptember 27., szerda

Dinsztelt tök

Édesanyám egyik nagy kedvence volt. És engem vert a víz gyerekként, amikor készítette. Ha látná, hogy felnőtt fejjel mennyire szeretem! Biztos mondaná az áldást :)  Amint megjelent az első friss tök a piacon, már vette is. Savanyúság helyett készítette és citromlé helyett ecetet használt. Rántott húsokhoz, sültekhez csodás, köret helyett is ajánlom. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.

Hozzávalók:

kb. 1 kg gyalult tök
egy nagyobb fej vöröshagyma
evőkanálnyi zsír, pirospaprika, só
frissen facsart citromlé vagy ecet

A hagymát apróra vágjuk és a zsíron megfuttatjuk. Pirospaprikával megszórjuk, rátesszük a tököt, sózzuk és közepes lángon, néha kevergetve megdinszteljük / pároljuk. Ha elkészült frissen facsart citromlével / ecettel  ízlés szerint meglocsoljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...