Nyomtatás

2017. szeptember 26., kedd

Krumplisaláta



Drága nagymamám nagy kedvence volt <3 De sokat készítette, főleg fasírthoz! Azzal nagyon jól passzolt és nagyon szerettük. És szeretjük a mai napig is. De bármilyen sült hússal tökéletes. Semmi ördöngösség nincs az elkészítésében.

Hozzávalók:

1 kg burgonya
víz, ecet, só, cukor
lilahagyma

A héjas burgonyát alaposan megmossuk, megfőzzük. Leszűrjük róla a vizet és hagyjuk kikűlni. Ez egy hosszabb folyamat.

Elkészítjük a levet. Kb. egy liter vízhez ízlés szerint adunk ecetet, cukrot. Mintha uborkasaláta levét készítenénk.
A hagymát tisztítjuk, felszeleteljük és lesózzuk.
A kihűlt krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, megsózzuk majd a lébe tesszük. Hozzáadjuk a lila hagymát és lefedve hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...