Nyomtatás

2017. szeptember 26., kedd

Kaszinó tojás

Már jó párszor elkészítettem, de valahogy elfelejtettem megosztani veletek. No, most gyorsan felteszem, hátha valaki elkészítené  bármilyen alkalomra vagy szilveszterre. Lehet bonyolultnak tűnik, de higgyétek el érdemes dolgozni vele, egyszerűen fenomenális!!! :)

Hozzávalók:

Kaszinó tojás:

10 tojás
10 dkg vaj
1 evőkanálnyi mustár
pici citromlé
kevés porcukor
só, bors

Besamell mártás

5 dkg vaj
5 dkg liszt
3 dl forró tej
só, bors, szerecsendió

Máz:

10 dkg majonéz
1 teáskanál mustár
ízlés szerint só, bors
pici citromlé
kevés porcukor
35 dkg tejföl
1 dl víz
1 dkg zselatin

Elkészítjük a besamellt. A vajat felolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet és megpirítjuk egy kicsit. Fokozatosan felöntjük a forró tejjel és közben folyamatosan keverjük, hogy sima mártásunk legyen. Levesszük a tűzről, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Hagyjuk kihűlni.

A tojásokat megfőzzük, kihűtjük és megtisztítjuk. Kettévágjuk, a sárgáját hozzáadjuk a kihűlt besamellhez. Ehhez tesszük a puha vajat, mustárt, sót, borsot, porcukrot, citromlét. kikeverjük és kb. fél órára hűtőbe tesszük.

Ha letelt az időnk a tojáskrémet habzsákba tesszük. A felső kép szerint tálcára tesszük szilikonos papírt, erre kis talapzatokat készítünk a krémből nagyobb távolságokra. Erre ráültetjük a fél tojásokat (10 db). Megtöltjük a krémmel ( hagyjunk a díszítéshez is!), rátesszük a tojás másik felét és hűtőbe rakjuk.

Elkészítjük a mázat:

A zselatin kivételével minden kikeverünk. Kevéske vízben feloldjuk a zselatint, felmelegítjük, keverünk hozzá a mártásból egy keveset és hozzáadjuk a többihez ( hőkiegyenlítés). Félre tesszük, de folyamatosan ellenőrizzük, mert amint sűrűsödni kezd rákanalazzuk a tojásokra, nehogy összeálljon. Ezután újra hűtőbe tesszük és hagyjuk jól megkötni, lehűlni. Ha ez megtörtént egy kés segítségével körbevágjuk és franciasalátán tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...