A fánk a farsangi időszak elengedhetetlen főszereplője. Fánk nélkül nincs farsang :)
Most egy nagyon egyszerű, gyors és kitűnő receptet hoztam nektek. Pillanatok alatt összekeverhető, formázható. Sütjük és már tálalható is.
25 dkg liszt
25 dkg túró
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj
csipet só
2 egész tojás
2 evőkanál tejföl
sütéshez kb. 1 liter olaj
forgatáshoz vaníliás porcukor
A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a nedveseket és összedolgozzuk. Kissé lágy, ragadós masszát kapunk.
Olajat forrósítunk. Egy tányérra szalvétát, papírtörlőt teszünk.
A masszából vizes kézzel kisebb (diónyi) golyókat formázunk, folyamatosan forgatva kisütjük és szalvétára szedjük. Kicsit hűlni hagyjuk és vaníliás porcukorba forgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése