Nyomtatás

2018. január 7., vasárnap

Túrófánk

Elérkezett a farsang ideje :) Indulnak a vígságok, lakomák, fesztiválok. Maskarába, jelmezekbe bújva mulatnak, báloznak az emberek. Jókedvűek, boldogok, táncolnak, esznek, isznak.
A fánk a farsangi időszak elengedhetetlen főszereplője. Fánk nélkül nincs farsang :)
Most egy nagyon egyszerű, gyors és kitűnő receptet hoztam nektek. Pillanatok alatt összekeverhető, formázható. Sütjük és már tálalható is.



Hozzávalók:


25 dkg liszt
25 dkg túró
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál szódabikarbóna
reszelt citromhéj
csipet só
2 egész tojás
2 evőkanál tejföl

sütéshez kb. 1 liter olaj

forgatáshoz vaníliás porcukor


A száraz hozzávalókat elkeverjük, hozzáadjuk a nedveseket és összedolgozzuk. Kissé lágy, ragadós masszát kapunk.

Olajat forrósítunk. Egy tányérra szalvétát, papírtörlőt teszünk.

A masszából vizes kézzel kisebb (diónyi) golyókat formázunk, folyamatosan forgatva kisütjük és szalvétára szedjük. Kicsit hűlni hagyjuk és vaníliás porcukorba forgatjuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...