Nyomtatás

2018. január 9., kedd

Sertésszelet sajtos tejszínes tésztával

Egyszerű, gyors ebéd vagy vacsora. Kell ennél több? Jó egy óra alatt elkészíthető.



Hozzávalók:

4 szelet sertéskaraj
20 dkg tészta (nálam széles metélt)
2 dl tejszín
4 evőkanál reszelt sajt
1 evőkanál reszelt füstölt sajt
diónyi vaj
só, bors, olaj
frissen vágott petrezselyemzöld

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés olajon egy serpenyőben mindkét oldalát elősütjük. Ezután felengedjük vízzel (ha van húslével) és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges az elfőtt vizet / húslét pótoljuk.

Amíg a hús készül egy fazékban, sós vízben megfőzzük a tésztát.

Egy serpenyőbe öntjük a főzőtejszínt, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, a vajat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összefőzzük. A tészta főzővizéből adunk hozzá kb. egy decit.

Leszűrjük a tésztát és a sajtos mártáshoz tesszük, átforgatjuk és petrezselyemzölddel megszórjuk.

A tésztát tányérra szedjük és a hússal együtt kínáljuk.














2 megjegyzés:

  1. Szia Rita!
    Ez a recepted is nagyon finomnak néz ki!!! El fogom készíteni!!!!
    Piroska

    VálaszTörlés
  2. Szia Piroska!
    Nem fogod megbánni! :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...