Aztán fokoztam az élvezeteket, a kolléganőknek is elkészítettem, nem maradtak el a dicséretek :)
Hozzávalók:
2.5 dl víz
2 evőkanál barna cukor
1 csipet só
8 dkg vaj
15 dkg finomliszt
2 db tojás
0.5 teáskanál vanília aroma
sütéshez: kb. 1 liter olaj
forgatáshoz: barna cukor, ízlés szerint fahéj
csokiöntet: ami lehet egy egyszerű puding hígabbra, én az aranygaluska öntetét szoktam elkészíteni kakaóporral kiegészítve
Tészta:
A vizet felforraljuk a sóval, vajjal, cukorral. Belekeverjük a lisztet és addig keverjük, amíg gombóccá áll össze. Lehűtjük és hozzákeverjük robotgép segítségével a tojásokat.
Olajat forrósítunk, a masszánkat csillagcsöves habzsákba tesszük, majd csíkokat nyomunk a forró olajba úgy, hogy a végeit elvágjuk ollóval.
Ha megsültek a fánkok lecsöpögtetjük és még melegen a fahéjas cukorba forgatjuk. Ízlés szerint magába vagy csoki öntetbe mártogatva fogyasztjuk.
4 tojás sárgája
10 dkg cukor
2 evőkanál vaníliás puding
ízlés szerint kakaópor
vanília aroma
5 dl tej
2 dl habtejszín
A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliával, pudinggal, a kakaóporral, adunk hozzá kb. egy deci tejet és jól kikeverjük. A többi tejet felforraljuk majd felfőzzük benne a tojásos masszánkat.
Lehűtjük, hozzákeverjük a folyékony tejszínt. Aki szeretné átszűrheti. (én szoktam)
vanília aroma
5 dl tej
2 dl habtejszín
A sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliával, pudinggal, a kakaóporral, adunk hozzá kb. egy deci tejet és jól kikeverjük. A többi tejet felforraljuk majd felfőzzük benne a tojásos masszánkat.
Lehűtjük, hozzákeverjük a folyékony tejszínt. Aki szeretné átszűrheti. (én szoktam)
Tipp: Csak a már kihűlt tésztát tegyük egymásba!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése