Nyomtatás

2016. július 26., kedd

Zöldborsós tokány TraRita módra

Már a holnapi ebédet készítettem el ma délután. Igazából több receptből hoztam össze ezt a tokányt. Nem volt itthon minden az eredetileg kinézett ételhez. Így jött létre ez a kreálmány, ami gyorsan elkészült és nagyon finom is lett :)

Hozzávalók:

50-60 dkg csirkemell
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
20 dkg császárszalonna vagy füstölt szalonna
20-30 dkg zöldborsó
só, bors, őrölt kömény
2-3 evőkanál liszt

A húst megmossuk, csíkokra vágjuk. Olajat hevítünk, beletesszük a csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a liszttel, felöntjük kb. 3 dl vízzel, letakarjuk és puhára pároljuk.
Közben a hagymát apróra vágjuk a szalonnát felcsíkozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, szalonnát és megpirítjuk. A húshoz adjuk a borsóval együtt és készre főzzük. Őrölt köménnyel fűszerezzük. Rizzsel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...