Nyomtatás

2016. július 27., szerda

Lasagne

Fiaim nagyon szeretik, így neki leselkedtem egy házi készítésű lasagne-nak :) Tészta az készen vásárolt.

Hozzávalók:

kb. fél kg darált hús
egy nagyobb fej hagyma
3-4 db paradicsom
3-4 dl paradicsomlé
só, bors, bazsalikom

A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk és rátesszük a darált húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paradicsomlevet. Puhára főzzük, közben kevergetjük. Ha a ragunk kész, bazsalikommal ízesítjük.

Besamell:

10 dkg vaj
10 dkg liszt
5 dl forró tej
só, bors, szerecsendió

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, megpirítjuk. Apránként hozzáadjuk a forró tejet és folyamatosan keverjük. Ízesítjük a fűszerekkel.

Egy tűzálló tálat kivajazunk, kirakjuk száraz lasange tésztával. Erre ragut teszünk, majd besamellt. Újra tészta következik, ragu, besamell és így tovább. A tetejére besamellt teszünk, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.

Nekem csak sűrített paradicsom volt kéznél, így azzal dolgoztam. Az egy kicsit savanyú volt, így kevés cukorral javítottam az ízén.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...