Nyomtatás

2016. július 26., kedd

Kínai szezámmagos csirkegolyók


Na kérem szépen ezt is megcsináltam.Kicsit macerás volt, de higgyétek el megérte!!! Régóta leírtam ezt a receptet csak tartottam tőle. Nagyon finom, nagy sikere volt. Még a nagymamámnak is ízlett. Biztos többször kerül majd az asztalra, de nem golyó formában. Azt már nem! Csak is felcsíkozva és úgy bundázva.

Hozzávalók a bundához:

8 ek étkezési keményítő
6 ek liszt
1 ek napraforgó olaj
fél dl víz
1 db tojás
1 kg csirkemellfilé ( nálam csak fél kiló )

Mázhoz:

ketchup
cukor
szójaszósz
chilipor vagy erős Pista ( nálam csípős pirosarany )
szezámmag

Elkészítés:

A keményítőt és a lisztet elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, vizet és az olajat.
A csirkemellet nagyon vékony csíkokra vágjuk, szinte daráltra, hogy össze lehessen gyúrni. NEM DARÁLNI!!!
A mázhoz a cukrot kevés vízzel megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a többi alapanyagot. A csirkemellből golyókat formázunk, belemártogatjuk a bundába, majd sűrűn lisztbe forgatjuk. Kisütjük, majd a mázba hempergetjük.

Kissé fura a húsból golyókat készíteni, hisz nincs ami összefogja. Az még hagyján! Megforgatni a bundában! Na az az igazi kihívás :D A lisztben már egyszerűbb a munka. A sütés is gyorsabban megy. Ha megsültek a golyók elég fura színük van és kemény a bundájuk. Aztán amikor megforgatjuk a mázba és beleharapunk...........hmmmmm isteni finom, omlós!

Annyit még meg kell említenem, hogy nekem a bunda és a máz kevés lett, újra kellett készítenem, mert menet közben elfogyott.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...