Nyomtatás

2016. július 26., kedd

Sarkadi pecsenye



Komolyan mondom, hogy néha az őrület határán állok, ha főzésről van szó! Szeretek főzni, nem ez a gond! Hanem kitalálni mi legyen az ebéd! Mert van ám válogatós a családban! ;) A csirkemell az a hús, mely minden formában jöhet. Sok receptet sertéshús helyett azzal készítek. Előnye a gyorsasága :)
Ez a recept eredetileg karajból készül, de ugye nálunk csirkemell az alap. Szerintem gyorsan, egyszerűen elkészíthető étel.

Hozzávalók:

csirkemell / karaj személyenként 2-3 szelet
kb. 5 dkg vaj
egy kisebb vöröshagyma
20 dkg gomba
2 evőkanálnyi liszt
darabka füstölt kolbász
kb. 3 dl tej
10-15 dkg reszeltsajt
só, bors

A húst sózzuk, borsozzuk, Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk és a hússzeleteket mindkét oldalukon megpirítjuk. Egy tűzálló tálba vagy tepsire helyezzük egymás mellé. A hagymát apróra vágjuk és a vajra dobjuk, kicsit pirítjuk. Ha kevés lenne a zsiradék tehetünk még hozzá. A tisztított, szeletelt gombát a hagymához adjuk, a jól átforgatjuk. Megszórjuk a liszttel majd ráöntjük a tejet. Beforraljuk, ezalatt besűrűsödik. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és egy adag reszelt sajtot. Összekeverjük és a húsra halmozzuk. tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben megsütjük.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...