Nyomtatás

2018. március 20., kedd

Brownie gluténmentesen

Gyermekem kérdezi: anyaaaaaa! valami jó kis brownie recepted van? De gluténmentesen szeretném :) Hát persze, hogy van! Anya megy és megpróbálja a jól bevált receptet átalakítani, méghozzá sikeresen :) Semmi extrát nem kellett csinálnom, csak a lisztet váltottam le. Megsütöttem fél adagot próbaképp, kihűlt, vágtam, kóstoltam és klassz lett :) Rá két napra pediglen a gyerekeim is elkészítették sikerrel, azt mondta szuper lett.



Hozzávalók:

4 egész tojás
30 dkg étcsoki
30 dkg cukor
10 dkg vaj
14 dkg Shar gluten free mix it universal

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy 20 x 30-as méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Az étcsokit gőz fölött felolvasztjuk a 10 dkg vajjal, majd simára keverjük.
A 4 egész tojást habosra keverjük a cukorral. A felolvadt, langyos vajas csokit hozzákeverjük majd a lsiztet is belekeverjük, egyneművé dolgozzuk. Ezt a masszát a tepsibe simítjuk, majd kb. 30-35 perc alatt megsütjük. TŰPRÓBA!!! Nem minden sütő egyforma.
A megsült tésztát áttesszük a sütőpapírral együtt egy rácsra és kihűtjük.
Ha ez megtörtént felvágjuk, ízlés szerint fagyival vagy önmagában tálaljuk.

Tippek, tapasztalatok:

Elkészíthető sima liszttel is. A teteje repedezett lesz, ettől nem ijedjetek meg, nem befolyásol semmit. Ízlés szerint tehetünk a nyers tésztába darabolt csokit, diót, mandulát, aszalt gyümölcsöket, narancshéját, stb., stb. Vigyázzatok! Eteti magát :)
Aki nem ismerné a brownie-t ne ijedjen meg, egy sűrű, "ragacsos" tésztát kapunk sütés után.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...