Nyomtatás

2015. augusztus 25., kedd

Tojással töltött hús



Gyerekkorom étele, a mama sokszor készítette és nagyon szerettük. Könnyű elkészíteni, bár nálam a göngyölgetés sose megy egyszerűen :) Mindig belebonyolódom és kiugrik vagy elgurul a tojás. Na de nem is ez a lényeg, hanem a recept.


Hozzávalók:

csirkemell vagy ízlés szerint sertéshús tetszőleges mennyiségben
annyi főtt tojás ahány szelet húst készítesz
hagyma
fűszerek
tarhonya

Tojásokat megfőzzük. Húsokat kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a tojásokat, felgöngyöljük, megkötözzük.
Készítünk egy pörkölt alapot, belerakjuk a húsokat, ízlés szerint fűszerezzük és készre főzzük.

Köretként tarhonyával, rizzsel, főtt burgonyával is tálalhatjuk.

Ugye milyen egyszerű? Még a recept is csak pár soros :)
Tojással töltött hús

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...