Nyomtatás

2015. augusztus 24., hétfő

Ecetes sós stanglik



Ecetes süti? Az meg mi a fene lehet? Milyen az íze? Kissé furán hangzik! Na jó, nem liter számra borítjuk bele az ecetet, csak finoman, módjával :)

A recept idestova több, mint 20 éve a birtokomban van. Jó anyám hozta a munkahelyéről, csak valahogy feledésbe merült. Aztán a kezem ügyébe. És a végeredmény egy kitűnő rágcsálni való, aminek más nevet adnék, mondjuk nem lehet abbahagyni stangli. Mert tényleg eteti magát. Pár nap múlva is finom omlós a tészta.


Hozzávalók:

70 dkg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg sertészsír
1 egész tojás
1 evőkanál 10 %-os ecet
kb. 3 dkg só
annyi víz, hogy rugalmas tésztát kapjunk

Összedolgozzuk az anyagokat és éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, felszeleteljük, lekenjük tojással, megszórjuk ízlés szerint sajttal, köménymaggal majd megsütjük.

Egyszerű, gyors rágcsálni való.

Ecetes sós stanglik






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...