Nyomtatás

2015. augusztus 25., kedd

Palacsinta lasagne


Lasagne családjában tartozó finomság. Kicsit időigényesebb, mint a bolti tésztát használnák, de higgyétek el, megéri! Palacsinta ebben a formában is fantasztikus.

Hozzávalók:

tetszőleges mennyiségű sós palacsinta

Ragu:

50 dkg darált hús
3 db paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
kb 3 dl paradicsomlé
pirospaprika

bors

A hagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott paradicsomot is. Beletesszük a húst, ízestjük, felöntjük a paradicsomlével és megfőzzük.

A besamel mártáshoz:

4 dl tej
1 evőkanál liszt
késhegynyi őrölt szerecsendió
5-10 dkg margarin
só, bors, szerecsendió

A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a felforralt tejjel. Simára keverjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük.

Összeállítás

Palacsintát tepsibe tesszük,megkenjük a raguval, erre pedig egy kevés besamelt csepegtetünk, és ezt is kicsit elkenjük, hogy nagyjából mindenhova jusson.
A folyamatsort addig ismételjük, míg a legutolsó palacsintához érünk (ezt már nem kenjük meg).
Reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul.


Palacsinta lasagne

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...