Nyomtatás

2017. április 28., péntek

Gesztenyés mézes

Egy finom mézes süti receptjét hoztam nektek gesztenyés krémmel készítve. Igazán nem igényel nagy munkát. Van pár csomag gesztenyemasszám a fagyasztóban. Szeretjük a mézes tésztákat, ezért esett erre a sütire a választásom. 



Tészta hozzávalói:

10 dkg méz
15 dkg cukor
6 dkg margarin
2 egész tojás
40 dkg liszt
3 dkg kakaópor
fél evőkanál szódabikarbóna
csipet só

Mézet, vajat, cukrot megolvasztjuk egy fazékban, Majd elzárjuk a tűzhelyet. A száraz anyagokat összekeverjük. A tojásokat meglazítjuk egy villával, hozzáadjuk a meleg, olvasztott mézes alapba és elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaós - szódás - lisztet és eldolgozzuk. A tésztát deszkára borítjuk,átgyúrjuk, négy részre osztjuk. Kb. 30 x 35 cm-es lapokat nyújtunk és 180 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Nem kell sokáig! Kb.8-10 perc alatt kész is van. Ha kész kihűtjük.

Krém:

5 dl tej
5 púpos evőkanál liszt
20 dkg margarin / vaj
20 dkg porcukor
50 dkg gesztenyemassza
ízlés szerint rum

A tejben csomómentesre keverjük a lisztet. Ha nem sikerül, akkor átszűrjük, nálam is előfordul. Sűrű krémmé főzzük és kihűtjük.
(bele lehet állítani hideg vízbe is az edényt, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, de sütés előtt is lefőzhetjük)
A margarint / vajat kihabosítjuk a porcukorral. A főzött alapot simára keverjük, hozzáadjuk a cukros krémet és összekeverjük. Végezetül a gesztenyemasszát összetörjük vagy lereszeljük és azt is a krémhez adjuk. Ízlés szerint rummal ízesítjük. A lapokat betöltjük, tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...