2017. május 2., kedd

Sajtos muffin

Hú de szép, hú de finom! Múlt héten ezt a sós kelt tésztát láttam szinte minden gasztro oldalon. Hétvégén pedig elkészítettem én is. Nagyon mutatós :)


Hozzávalók:

50 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 teáskanál só
1 dl étolaj
2,5 dkg élesztő
1 egész tojás
2 dl langyos tej

Töltelék:

10 dkg puha vaj
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint só

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk majd duplájára kelesztjük.

A vajat kihabosítjuk és belekeverjük a reszelt sajtot, ízlés szerint sózzuk.

A muffinformát (12 részes) vékonyan kikenjük olajjal.

A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.
Ezeket egyesével kinyújtjuk kb. 10x20 cm-es téglalap alakúra és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval. (kép majd a hozzászólásoknál!) A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába. Minden egyes darabbal így járunk el.
tetejüket megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

Ha megkelt 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.









1 megjegyzés:

  1. Kedves Rita! Segítségedet kérném: az ismert "mindenből ugyanannyi" túrós pogi tésztájából elkészíthető lenne-e? Nem ehetem a kelt tésztát... . Előre is nagyon köszönöm a válaszod, segítséged.

    VálaszTörlés

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...