2017. július 9., vasárnap

Magyaros csirkeragu

Magyaros csirkeragu

Nálunk igen ritka étel a máj, de most volt itthon csirkemáj, így esett a választásom erre az ételre. Nagyon finom, könnyen, gyorsan elkészíthető, kiadós eledel. Mindenből csak egy kicsi kell hozzá, mégis három napig ettük a férjemmel :D



Hozzávalók:

egy csirkemell filé csíkokra vágva
6-8 db csirkemáj kockákra vágva
2 szelet húsos szalonna kockára vágva
kb. 10 dkg zöldborsó
1-1 sárgarépa, fehér répa karikára vágva
1 közepes hagyma szeletelve
1 paradicsom kockázva
1 paprika csíkokra vágva
só, bors, pirospaprika

A szalonna zsírját kisütjük, hozzáadjuk a szeletelt hagymát, a karikára vágott répát és zöldséget. Beletesszük a lisztbe forgatott csirkemellet (a liszttől sűrű szaftot kapunk), a paradicsomot, paprikát.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 1,5-2 dl vízzel. Amikor a hús puha hozzáadjuk a zöldborsót és tovább főzzük amíg a borsó megpuhul. A csirkemáj darabokat lisztbe forgatjuk és a raguhoz adjuk, majd puhulásig főzzük.
A kész ragut megszórhatjuk apróra vágott petrezselyemzölddel és ízlés szerinti körettel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...