2017. április 28., péntek

Non plus ultra


Micsoda név!!! Ő a magyar macaron, nagymamám habos pogácsának hívta. Egy rendezvényre sütöttem és igen nagy sikere volt a kolléganőim körében. Igen aprócskákat készítettem, falatnyi darabokat, a kiszúró átmérője 3 centis. Viszonylag sok darab jött ki ebből az adagból. Természetesen elkészíthető nagyobb méretben is, akkor nincs vele "sok" munka.


Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin / vaj
15 dkg porcukor
4 tojássárgája

Hab:

4 tojás fehérje
40 dkg porcukor

töltéshez lekvár (ízlés szerint)

A tésztához valókat összegyúrjuk. Nyújtjuk, szaggatjuk, papírral bélelt tepsire helyezzük.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.

A fehérjékhez hozzáadjuk a porcukrot, pár csepp citromlevét és jó sűrűre keverjük, habbá verjük.
A masszár nyomózsákba töltjük vagy kiskanállal a tészta korongok tetejére adagoljuk. Kb. 10 perc alatt megsütjük. Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd tetszőleges lekvárral összeragasztjuk. Másnapra megpuhul.

Amikor kivesszük a sütőből a hab még nem az igazi, kicsit felemelkedik a tésztáról és némelyik olyan, mintha le akarna csúszni. Ezeket a "részegeket" megigazítottam Ha kihűlt már szépen igazodik a tésztához. Ha egy mód van rá a tészta korongok teteje se legyen lisztes, nehogy ez okozzon galibát és miatta essen le a hab. Az íze!!!! Egyszerűen fantasztikus :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...