Nyomtatás

2017. április 28., péntek

Isler szeletben

Igazán könnyű elkészíteni, nincs vele annyi munka, mint az apró testvérénél. Illeskrisz oldalán akadtam rá a receptre. Egy kicsit változtattam a rajta. 



Hozzávalók:

30 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
20 dkg vaj / margarin
csipet só
egy tojássárgája

tetejére:

1,5 dl tejszín
15 dkg étcsoki
mandulaforgács

töltéshez ízlés szerint lekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, egy órát a hűtőben pihentetjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát három részra osztjuk, és kb. 25x25 cm-es méretűre nyújtjuk majd megsütjük, kb. 10-12 perc alatt. Deez függ a sütőtől is!
A kihűlt lapokat megtöltjük ízlés szerint lekvárral, nálam vegyes gyümi volt.
A tejszínt felmelegítjük, beletesszük a csokit és simára keverjük. Ha már egy kicsit hűlt rákenjük a tészta tetejére. A csokinkra morzsolhatunk mandulát, de akár kókuszreszelékkel is díszíthetjük. Egy éjszakát pihentetjük és szeleteljük. Isteni finom!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...