Nyomtatás

2016. szeptember 21., szerda

Mézespuszedli

Nekem teljesen mindegy, hogy tél vagy nyár, a puszedli állandó társ :) Giga kedvenc, egyszerűen imádom.  Anyukám "üresen" szerette, a férjem is. Mindig teszek félre jó pár darabot máz nélkül. Készítettem már kakaós mázzal, azzal is nagyon finom. Hosszú évek óta sütöm és nem csak puszedliként, hanem a mézeskalácsot is ebből a tésztából készítem.
Ajándékba is kitűnő, már volt rá példa, hogy adakoztunk és nagy örömet szereztünk vele.



Hozzávalók:

4 tojássárgája
15 dkg porcukor
25 dkg langyos méz
5 dkg zsír
1 cs. mézes fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
75 dkg liszt
2 kávéskanál szódabikarbóna

Máz:

4 tojásfehérje
50 dkg porcukor

A tésztához megmelegítjük a mézet, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Nyújtjuk, szaggatjuk és 200 fokon megsütjük. Vigyázz, hamar sül! Kihűtjük.
A mázhoz kikeverjük a porcukrot a tojásfehérjével, majd ha kihűltek a puszedlik beleforgatjuk a mázba és megszárítjuk.

A fehérjét nem habbá verjük!!! Ha gépbe tettük hozzáöntjük a porcukrot és kikeverjük habosra.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...