Palacsinta rajongóknak kötelező elkészíteni!!! A tavaly nyáron készített levendulás sárgabarack lekvárral töltöttem meg, hát mit is mondjak?? Hmmmmmmmmm.................valami isteni!
Hankka blogján akadtam a receptre.
Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 dl tej
4 dl liszt
csipet só
olaj a sütéshez
A tojások fehérjéből egy laza habot készítünk. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, sóval. Hozzáadjuk a tejet és a lisztet. Sima tésztát keverünk majd a fehérjét is hozzáadjuk. Olajozott sütőben sütjük.
Nálam ebből az adagból 12 db palacsinta lett, de meg kell mondja elég emberesek lettek.Amint a kép is mutatja szép vastagok, volt mibe harapni.:
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2016. szeptember 17., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése