Nyomtatás

2018. február 26., hétfő

Csirkepaprikás juhtúrós palacsintával

Ugye nem kell leragadni a nokedli tészta kombónál? Tudom, a tészta kifőzésénél nincs egyszerűbb, gyorsabb. De higgyétek el, ez is tökéletes! Kicsit tovább tart, kicsit drágább, de megéri! Egy újságban akadtam a receptre, ami 5 éve jelent meg. Esztergályos Cecília adta közre a nála jól bevált menüket. Nos elkészítettem, nem csalódtunk! Ajánlom mindenkinek, aki nyitott az újra.
Halból készült paprikással is el tudom képzelni :)




Hozzávalók a csirkepaprikáshoz:

személyenként egy egész csirkecomb
zsír
2-3 fej vöröshagyma
1-1-paprika, paradicsom
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, majoranna
2-3 dl tejföl és 1-2 evőkanál liszt

Az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk a zsíron.Rátesszük a szintén apróra vágott paprikát és paradicsomot. Beletesszük a kettévágott, sózott csirkecombokat, amit fehéredésig pirítunk. Ezután fűszerezzük, majd vizet adunk hozzá. Nem kell sok! Ez függ a hús mennyiségétől. Lefedjük és megfőzzük. A tejfölbe elkeverjük a lisztet, adunk hozzá a pörkölt levéből (hőkiegyenlítés) simára keverjük, majd hozzáadjuk a megfőtt csirkéhez és összeforraljuk.

Hozzávalók a juhtúrós palacsintához:

30 dkg liszt           
2 egész tojás
4 dl tej
4 dl szódavíz
1 dl étolaj
csipet só

 tejföl
 juhtúró

tetejére tejföl, reszeltsajt

Palacsintatésztát készítünk és pihentetjük, míg a tölteléket összeállítjuk.
A juhtúrót simára keverjük a tejföllel. Nem sózzuk, mert a juhtúró elég sós. Borsozni lehet, de kóstoljuk meg, hátha valakinek nem elég fűszeres. Jól kenhető állagúnak kell lennie, ezért sincs megadva a mennyiség, ez függ a juhtúrótól is, és a tejföl állagától is.
A palacsintákat kisütjük, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Egy tűzálló tálat pici zsiradékkal kikenünk és két sorosan beletesszük a palacsintákat. Tetejére tejfölt kenünk, majd megszórjuk reszelt sajttal. 180 fokos sütőben összesütjük, míg a sajt szép színt kap.


Tippek, tapasztalatok:

Mindenki a maga, családja által szeretett húsból készítheti. A fűszerek, zöldségek mennyisége függ a hús mennyiségétől is. Mielőtt besűrítettem a lisztes tejföllel kiszedtem a combokat.  Megtörtént a sűrítés, majd összeturmixoltam az alapot, hogy szép sima, krémes legyen :) Ebbe a szuper szaftba visszatettem a csirkecombokat. Gyerekeknél garantált a siker ezzel a sima, krémes állaggal!
Nálam 14 db palacsinta készült, ezeket két sorban raktam a tálba, (2 x 7 db) egymás tetejére.
Melegen kicsit macerás a megsült palacsintát felvágni, de hidegen szépen szeletelhető.
A juhtúró és a hozzáadandó tejföl mennyisége is függ attól, hogy hány főre készítjük el az ételt. Nálam két főre készült, 4 csirkecombból. A palacsintába 12,5 dkg juhtúró és 5-6 evőkanál tejföl került. Ez az adag kettőnknek minimum 3 étkezésre elegendő :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...