Nyomtatás

2018. február 27., kedd

Amerikai palacsinta gluténmentesen

Már írtam nektek, hogy kísérleteztem a hétvégén a gluténmentes palacsintákkal. Most egy amerikai jellegű receptet osztok meg veletek, ami szintén jól szuperált nálunk :) Semmi extra nincs az elkészítésében, gyorsan össze lehet dobni a tésztáját és a sütéssel sincs semmi gond. Ment, mint a karikacsapás :)




Hozzávalók:

2 dl schar gluten free mix it! universal liszt 
2 dl tej
1 egész tojás
1 púpozott teáskanál porcukor
csipet só
késhegynyi szódabikarbóna

Tojást, tejet összekeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, sót, szódabikarbónát. Belekeverjük a lisztet és simára dolgozzuk a tésztát. 
Serpenyőben olajat forrósítunk, majd evőkanál segítségével adagoljuk a tésztát és mindkét oldalát megsütjük. Menet közben a tészta egy kicsit megemelkedik a szódabikarbóna által. 


Tippek, tapasztalatok:

Nagyon egyszerű az elkészítése, semmi bonyodalmam nem volt vele. Ennél a változatnál azt tapasztaltam, hogy frissen fogyasztva a legjobb, másnapra már kicsit száraz volt. De ez a mennyiség nem fog ki senkin :) Elfogyasztható még a sütés napján. 
Lekvárral, szószokkal kitűnő! 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...