Nyomtatás

2015. szeptember 6., vasárnap

Nevenincs krémes

Fura név, isteni sütemény! Két éve bukkantam rá a Nosalty oldalán. Hívhatnám igazi ünnepi süteménynek is.

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojás sárgája
csipet só
3 evőkanál langyos tej
1/2 cs sütőpor
3 evőkanál porcukor

A hozzávalókból tésztát készítünk és egy-két órát a hűtőben pihentetjük.
Ketté osztjuk, az egyik lapot tepsiben megsütjük, majd félre tesszük. Ugyan ebbe a tepsibe tesszük a másik kinyújtott lapot, amit megkenünk tetszés szerinti lekvárral.

Töltelék:

3 evőkanál kakaópor
15 dkg darált dió
4 tojás és a tojásfehérje ( ami a tésztából megmaradt )
20 dkg cukor
1 cs sütőpor

Tojások fehérjéből habot készítünk, félre tesszük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a diót, amiben elkevertük a kakaóport és a sütőport. Óvatosan összevegyítjük a masszánkat a habbal, majd a lekvárral megkent tésztára öntjük és megsütjük 160-170 fokon.
Ha megsült kihűtjük és a következő krémmel kenjük meg:

Krém:

1/2 liter tej
2 cs. vaníliás pudingpor
15 dkg porcukor
15 dkg margarin

A tejben megfőzzük a pudingot, hűtjük. A porcukrot a margarinnal habosra keverjük, majd a két masszát összevegyítjük.

Ezzel a krémmel megkenjük a diós tésztánkat a másik lappal pedig befedjük. Hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük. Tetejét porcukorral meghintjük.


Nevenincs krémes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...