Nyomtatás

2015. szeptember 20., vasárnap

Kókuszos mézes

Igazán különleges sütemény a mézesek családjából. Semmi extrát nem igényel az elkészítése és a kókusz igen finom ízt varázsol a krémbe.

Tészta:

15 dkg cukor
1 tojás
2 evőkanál méz
5 dkg Rama
4 kanál tej
50 dkg liszt
1 csapott evőkanál szódabikarbóna
1 evőkanál tejföl

Krém:

20 dkg Rama
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 dl tej
4 evőkanál búzadara
5 dkg cukor
10 dkg kókusz
lekvár

Tetejére csokoládé

A cukrot a tojással habosra keverjük, majd adunk hozzá 2 kanál mézet, 5 dkg margarint és a 4 kanál langyos tejjel tovább keverjük. Beletesszük a lisztet, a szódabikarbónát és a tejfölt. Könnyen nyújtható tésztát készítünk ha kell tejet még tehetünk bele.

4 db kb. 30 x 35-ös lapot sütünk zsírpapírozott tepsin, 180 fokon

A margarint a porcukrot és a vaníliás cukrot simára keverjük. A tejben felfőzzük a búzadarát a cukorral és ha kihűlt összekeverjük a margarinos cukorral, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.

Összeállítás: 2-2 lapot lekvárral összeragasztunk, közepére pedig a kókuszkrémet tesszük.

Tetejére csokit teszünk, másnap szeleteljük.


Kókuszos mézes






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...