Nyomtatás

2015. szeptember 13., vasárnap

Habos körtés szelet

Régóta tervezem körtés süti készítését. Pontosabban évek óta :) Most megláttam egy újságban egy klassz receptet, gyorsan beszereztem a hozzávalókat és ma el is készítettem. Pár óra alatt már ehető is.
Habos kötés szelet
Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
6 dkg porcukor
12 dkg fagyos margarin
késhegynyi sütőpor
1 tojássárgája

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy órácskára a hűtőbe tesszük pihenni.

Töltelék:

4-5 db nagyobb körte
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl körtelé ( nálam sió )
5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
ízlés szerint fahéj, őrölt szegfűszeg

Tetejére

kb. 4 dl tejszín habbá verve, ha kell, teszünk bele habfixálót
( nálam növényi tejszín, így nem kell bele fixáló )

A tésztát sütőpapírral bélelt, 20 x 30 cm-es tepsi méretére kinyújtjuk és 180 fokos sütőben 10 percig elősütjük.

Közben megtisztítjuk a körtéket, felkockázzuk és citromos vízbe tesszük. A körtelében megfőzzük a pudingokat, ízesítjük a fahéjjal, szegfűszeggel és az 5 dkg cukorral. Ezt kóstoljátok meg, hogy megfelel-e az ízvilága. Belekeverjük az apróra vágott körtét és ráöntjük az elősütött tésztára. Visszatesszük a sütőbe és további 20-25 percig sütjük..

Hagyjuk kihűlni. A tejszínt habbá verjük, a kihűlt tésztára lenjük. A süteményt szeleteljük és díszítjük.

Ezt a süteményt elkészíthetjük akár almával, meggyel, szilvával egyaránt. Csak a megfelelő gyümölcslével és gyümölcs kell hozzá.

Habos kötés szelet 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...