Nyomtatás

2015. szeptember 20., vasárnap

Mákos mézes

Ez is egy tökéletes mézes recept, a lapok közé becsempészve egy mákos piskótával. Persze annak aki szereti a mákot :) Ebben a receptben is a jól bevált mézes tésztámat használtam.

Mézes lapok:

5 dkg cukor
2 dkg margarin
2 evőkanál méz
1 egész tojást
1 kiskanál szódabikarbóna
20 dkg liszt

Felolvasztjuk a margarint, mézet, cukrot. Hozzáadjuk a kikevert tojást és a szódabikarbónát. Ettől habos lesz a masszánk. Levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. Deszkára borítjuk, simára gyúrjuk, ketté osztjuk és megsütjük a lapokat kb. 30 x 20 méretű tepsin. Vigyázz! Gyorsan sül!


Mákos piskóta:

Habosra keverünk 10 dkg cukrot, 3 tojássárgájával, hozzáadunk 2 evőkanál vizet és 3 evőkanál olajat. Beleteszünk 6 dkg lisztet, 5 dkg darálatlan mákot és 1 kávéskanál sütőport végül a tojásfehérjéből keményre vert habot.
Megsütjük abban a tepsiben, amiben a mézes lapokat sütöttünk.

Krém:

9 dl tej
3 csomag vaníliás puding
ízlés szerint cukor ( kb 20 dkg )
1 csomag ( 25 dkg ) margarin
sárgabaracklekvár

A tejből elveszünk 2 decit, ebben elkeverjük a pudingporokat. A többi tejet feltesszük forrni, hozzáadjuk a cukrot, majd felfőzzük benne a pudingot. Kihűtjük és a közben kihabosított margarinnal összekeverjük.

Sütemény összeállítása:

Mézes lapot megkenjük vékonyan barack lekvárral, rá a krém fele majd a mákos tészta. Erre is vékonyan lekvár majd a krém másik fele. Tetejére a másik mézes lapot tesszük. Hűtőben hagyjuk pihenni, puhulni a tésztát, majd szeleteljük és porcukorral meghintjük.


Mákos mézes




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...