Nyomtatás

2018. június 27., szerda

Meggyes tekercs

Már régebben készítettem ezt a könnyed, üde süteményt. Nem bonyolult, mutatós, omlós tésztájú.





Hozzávalók:

3 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
1 kávéskanál sütőpor
vanília
csipet só
20 dkg vaj / margarin
1 bögre natúr joghurt

kb. 1/2 kg meggybefőtt vagy friss meggy esetleg cseresznye
ízlés szerint cukor
fahéj

A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Joghurt állagától függően adhatunk még hozzá lisztet, hogy egy kellemes tapintású, könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 3 mm vastagságúra. A tésztát csíkokra vágjuk,olyan szélességben, hogy fel is tudjuk majd tekerni. Sorba rakjuk a meggyet, ízlés szerint megszórjuk fahéjas cukorral. Feltekerjük  a tepsi közepétől kiindulva csiga alakban. Az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve hűlni hagyjuk. tetejét ízlés szerint meghintjük vaníliás porcukorral vagy fahéjas porcukorral.










2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...