Már régebben készítettem ezt a könnyed, üde süteményt. Nem bonyolult, mutatós, omlós tésztájú.
Hozzávalók:
3 bögre liszt (bögre = 2,5 dl)
1 kávéskanál sütőpor
vanília
csipet só
20 dkg vaj / margarin
1 bögre natúr joghurt
kb. 1/2 kg meggybefőtt vagy friss meggy esetleg cseresznye
ízlés szerint cukor
fahéj
A sütőt előmelegítjük 190 fokra, egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. Joghurt állagától függően adhatunk még hozzá lisztet, hogy egy kellemes tapintású, könnyen dolgozható tésztát kapjunk. Téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 3 mm vastagságúra. A tésztát csíkokra vágjuk,olyan szélességben, hogy fel is tudjuk majd tekerni. Sorba rakjuk a meggyet, ízlés szerint megszórjuk fahéjas cukorral. Feltekerjük a tepsi közepétől kiindulva csiga alakban. Az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve hűlni hagyjuk. tetejét ízlés szerint meghintjük vaníliás porcukorral vagy fahéjas porcukorral.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2018. június 27., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Looks so tasty and sizzling hot.
VálaszTörlésyes, that :)
Törlés