Hozzávalók:
2 egész tojás
20 dkg porcukor
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
40 dkg natúr joghurt
10-15 dkg gyümölcs
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy 30 x 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A lisztben elkeverjük a sütőport. Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a joghurtot. Simára keverjük. A megtisztított gyümölcsöket rászórjuk a tésztára, kicsit belenyomjuk. Az előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. TŰPRÓBA!!
Rácsra téve hűlni hagyjuk, majd szeleteljük. Ízlés szerint porcukorral meghintjük.
Tippek, tapasztalatok:
Nálam görög joghurtból készült, ami itt igen sűrű, ezáltal a tészta állaga is sűrűbb lett a megszokottnál amikor bekevertem. De ez semmit nem von le az ízéből.
Bármilyen évszakban süthetjük, hisz friss gyümölcsből és befőttből is egyaránt készíthető.
Süthetjük kerek formában, vagy nagyobb tepsiben is, attól függően, hogy milyen vastagságú tésztát szeretnénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése