A facebookon láttam meg a receptet, pontosabban egy videót. Nagyon megtetszett. Gyorsan elkészíthető, könnyű étel. Jelenleg Lengyelország északi részén élünk, ahol halban nincs hiány :) Csodás tengeri halakat lehet kapni, a választék lenyűgöző.
Hozzávalók:
egy lazac (kb. 40-50 dkg)
egy csomag spárga (kb. 25 dkg)
egy citrom héja apróra vágva
fél csomag apróra vágott kapor
két gerezd áttört fokhagyma
vaj, só, bors
A lazacról levágjuk a bőrét, megmossuk, szárazra töröljük. Spárgát tisztítjuk, megmossuk, végeit letörjük vagy levágjuk.
A kaprot apróra vágjuk, fokhagymát reszeljük vagy présen átnyomjuk. A megmosott citrom héját hámozóval levágjuk, apróra vágjuk.
Nagyobb darab alufóliát tepsire rakunk. Rátesszük a spárgát, arra a lazacot, melyet sózunk, borsozunk. Megszórjuk a kaporral, fokhagymával, citrom héjával. Ráteszünk kisebb vajdarabokat. Becsomagoljuk, előmelegített 190 fokos sütőben kb- 25 perc alatt megsütjük.
Tippek, tapasztalatok:
Többször elkészítettem, egyszerű, könnyű és nagyon finom étel. Nálam két személyre készült ez az adag. Sütés előtt szoktam elkészíteni, összerakom a csomagot, beteszem a hűtőbe. Étkezés előtt frissen sütöm. Vendégváróként is tökéletes, hiszen előre összeállíthatjuk és csak sütni kell a megfelelő időpontban. Ami még igen pozitív az étellel kapcsolatban, hogy alig van mosogatnivalónk :D Köretet nem szoktam készíteni hozzá, hisz ott a spárga.
Tramita Rita vagyok, Tatán lakom fiaimmal és a férjemmel. Óvodában dolgozom dadusként. Sokat tevékenykedem a konyhában, szeretem a kézműves munkákat is. Nagyanyámtól lestem el a konyhai munkálatok csínját-bínját :) Ő nagyon sokat sütött, nem volt olyan hétvége, hogy két három fajta sütemény ne lett volna a kamrában. Valószínű innen a szeretete az én sütögetéseimnek is. Találtok nálam mindenfélét, legyen az mézeskalács, étel, ital, lekvár, sütemény és egyebek.
Nyomtatás
2018. június 11., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése