Nyomtatás

2018. május 22., kedd

Karajba zárt csülök

Biztos többen hallottatok erről a finom ételről, talán el is készítettétek. Első alkalommal tavaly debütáltam vele :) A mostani sütésből viszont fotókat is tudtam készíteni, így meg tudom veletek is osztani a részleteket. Nagyon finom étel. Elkészítése egyszerű, semmi rutint nem igényel.






Hozzávalók:

1 főtt, füstölt csülök
8-10 szelet karaj
kb. 20 szelet bacon
egy fej vörööshagyma
2 evőkanál mustár
kb. 20 dkg reszelt sajt
2 egész tojás
liszt

A csülköt előző nap megfőzzük, a levében hagyjuk kihűlni. Másnap felvágjuk apró darabokra.
A hagymát felszeleteljük, pici olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott csülköt és a mustárt, majd összekeverjük, félre tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy őzgerinc formát kikenünk zsiradékkal, megszórjuk zsemlemorzsával, kibéleljük baconnal, hogy mindkét oldalon túllógjon. Megszórjuk reszelt sajttal. A húst sózzuk, beforgatjuk lisztbe, tojásba és rátesszük a sajtra. Erre halmozzuk a csülkös tölteléket és lenyomkodjuk. Újra megszórjuk a sajttal. Tetejére ismét lisztbe, tojásba forgatott karaj szeleteket teszünk..Ráhajtjuk a lelógó bacont. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük úgy, hogy rakunk alá egy tepsit a kicsordogáló lé miatt, és egy órán át sütjük. Ha letelt az idő a egy sütőpapíros tepsire fordítjuk és a másik felét is pirosra sütjük.

Tippek, tapasztalatok:

Ez az eredeti recept. Nálam a fele mennyiséggel készült, egy őzgerinc formában. Két személyre ez a mennyiség bőven elég, sőt! Hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható. Szebben szeletelhető, ha hagyjuk sütés után állni. Kitűnő vendégeknek is. Akár előző nap is összeállíthatjuk és másnap sütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...