A tészta:
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj vagy margarin
egy csipet só
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
reszelt citromhéj
3-4 evőkanál tejföl
A töltelék:
5 dkg vaj vagy margarin
1,5 kg alma
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 tojás fehérje
Elkészítés:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük úgy, hogy az egyik rész kicsivel nagyobb legyen.
A nagyobbik részt a hűtőbe, a kisebb részt a fagyasztóba tesszük,annyira, hogy le tudjuk reszelni.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és a vajon a cukorral félpuhára pároljuk.
A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almához öntjük és besűrítjük. Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét habbá felverjük és óvatosan beleforgatjuk az almát.
A hűtőben tárolt tésztát kivesszük, kinyújtjuk majd papírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk kevés morzsával.
Ráhalmozzuk a tölteléket, majd a fagyasztott tésztát nagyobb lyukú reszelővel a töltelék tetejére reszeljük.
200 fokon megsütjük. Ízlés szerint porcukorral, fahéjas porcukorral meghintjük.
Tepsi méret: 35x25
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése