2016. augusztus 4., csütörtök

Almás krémes

Almás krémes

Hozzávalók:

60 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
2 egész tojás
1 cs. sütőpor
2 cs. vaníliás cukor
3-4 evőkanál tejföl

Az anyagokból tésztát gyúrunk és három lapot sütünk 180-200 fokon . ( 30x36 tepsit használtam )

Krém:

2 cs. vaníliás pudingpor
1/2 liter tej
15 dkg porcukor
1 cs. margarin
1 cs. vaníliás cukor

A tejben felfőzzük a pudingot, kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd a két masszát összekeverjük.

Töltelék:

1,5 kg alma
10-15 dkg cukor
ízlés szerint fahéj
5 dkg margarin

A margarinon a cukrozott, fahéjjal ízesített reszelt almát megpároljuk és kihűtjük.

Tetszés szerint összeállítjuk a tésztát, másnap szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...